Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!


484/2020. (XI. 10.) számú  kormányrendelet  és  az SZFHÁT/100762/2020-ITM számú miniszteri határozat értelmében a 2020. november 11-töl bevezetett digitális oktatással kapcsolatosan a következő tájékoztatást adjuk:

A közismereti és szakmai elméleti oktatást:

online oktatási formájában kell megtartani. Az online oktatás  során szükséges kommunikációra, a tananyagok  és elvégzendő feladatok továbbítására alapvetően a KRÉTA rendszert használjuk, A Kréta rendszer új Digitális Kollaborációs Tér (DKT) moduljának használatával, a tanulók és tanárok számára is egyszerűbben megvalósíthatóak és követhetőek az elvégzendő feladatok.

A modul használatával kapcsolatos alábbi bemutató videó segít a funkciók megismerésében:

Amennyiben bármilyen probléma felmerül a digitális oktatás során elvégzendő feladatok teljesítésével kapcsolatosan azt haladéktalanul jelezzék az osztályfőnökök, szaktanárok felé! 

A szakmai gyakorlati oktatást

tanműhelyben, illetve tanulószerződéssel rendelkező tanulóink esetén gazdasági környezetben,  külső képzőhelyen kell megtartani kis csoportokra bontva, tömbösített formában.

Ennek értelmében a tanulószerződéssel rendelkező tanulóink az órarendnek megfelelően a külső képzőhelyen, annak munkarendjéhez és vonatkozó szabályaihoz alkalmazkodva kell a gyakorlati foglalkozásokra járniuk.

Az iskolában gyakorlatot teljesítő tanulók esetén az osztályfőnökök és szaktanárok a KRÉTA rendszeren keresztül külön egyeztetnek az érintett tanulókkal.

A foglalkozásokról történő távolmaradást a házirendnek megfelelően igazolni kell!

A jelenlétet igénylő foglalkozások alkalmával a járványügyi szabályok betartása továbbra is kötelező, melyek a következők:

  •  a foglalkozásokat csak egészséges, koronavírus tüneteit nem mutató személyek látogathatják
  • az intézménybe lépéskor a lázmérés kötelező 
  • a foglalkozások ideje alatt a  maszk szabályszerű viselése kötelező
  • fontos a gyakori szappanos kézmosás és fertőtlenítő eszközök használata

Fernengel Katalin
igazgató