A Kréta-napló új, korszerű felülete már mobilok vagy táblagépek kijelzőjén is kifogástalanul használható. A szülők és a tanulók minden, őket érintő adatot megtalálnak egy áttekinthető menüoszlopban, a legfrissebb információk pedig rögtön a nyitólapon érhetők el. Ha azonnali értesítéseket szeretnének a tanuló előmeneteléről, hiányzásairól, akkor telepíthetik a Kréta-Napló ingyenes mobilalkalmazását bármely népszerű mobil operációs rendszerre.

Az elektronikus ellenőrzőkönyv alapvetően a hagyományos iskolai ellenőrzőkönyv elektronikus változatát valósítja meg. A gyermek fejlődése során fontos szerep jut a szülőnek, és a köznevelési intézményben a gyermekkel foglalkozó pedagógusoknak egyaránt. A gyermekkel kapcsolatos információk cseréje a két fél között alapvető fontosságú. A program az iskolai osztálynapló WEB alapú információs modulja, amely alkalmas az elektronikus naplóban tárolt adatok publikálására, a tanulók és szüleik azonnali, on-line tájékoztatására.

Az elektronikus ellenőrzőkönyvet egy böngészőprogram segítségével otthonról vagy a szülő munkahelyéről is el lehet érni. A tanulók, szülők, gondviselők egy felhasználónév és jelszó segítségével léphetnek be a rendszerbe, majd tekinthetik meg az elektronikus naplóban róluk tárolt információkat. Az elektronikus ellenőrzőkönyv célja tehát, hogy a tanuló és szülője számára megfelelő tájékoztató felületet nyújtson a tanuló tanulmányi eredményeivel, jelenléteivel és iskolai értékelésével kapcsolatban.

A Kréta-Napló elektronikus ellenőrzőjének elérése:

Böngészőprogramból: 

https://cszc-bem.e-kreta.hu/Adminisztracio/Login

Belépés az elektronikus ellenőrzőbe:

Az ellenőrzőkönyvbe a szülők, tanulók mindkét felületen egy felhasználói név és egy jelszó megadása után léphetnek be. A szülő és a tanuló ugyanazt a felhasználói nevet használja. A felhasználói név minden esetben a tanuló 11 jegyű oktatási azonosítója, a jelszó pedig a tanuló születési dátuma a következő formában: 2001-08-30 (Fontos, hogy a hónapot és a napot is két-két jeggyel kell kiírni, és a számok közé kötőjelet kell írni.)
Amennyiben háromszor hibásan adták meg az adatokat, a program zárolja a felhasználói nevet, és csak 30 perc elteltével lehet újra megpróbálni. Amennyiben biztosan jól adták meg az adatokat, de az ellenőrző mégsem engedi a bejelentkezést, kérem, hogy jelezzék az osztályfőnök felé.