SZC logo

Ceglédi Szakképzési Centrum

OM kód: 203068-002 | 2700, Cegléd Jászberényi út 2.

Intézmény logo

Ceglédi SZC Bem József Műszaki Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Kedves Látogatók!

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és Szakképző Iskola immáron több mint egy évszázada a város és a térség meghatározó intézménye, mely a korához méltó nagy hagyományokkal rendelkezik a szakmai képzés terén. Intézményünk jogelődjét 1884-ben alapította Czegléd Városa és tanonciskolaként működtette. Az elmúlt immáron több, mint 130 év alatt többször változott a neve, a képzési struktúrája, azonban a célja ma is ugyanaz: a kor kihívásainak, a munkaerőpiacnak megfelelő szakemberek képzése.

1956 óta iskolánk Bem József nevét viseli. Cegléd, mint „Kossuth városa” kiemelten ápolja a szabadságharc hagyományait, így lett névadónk a lengyel hadvezér, magyar tábornok, egy olyan ember, aki kis termete, rossz egészségi állapota ellenére is hatalmas lelkierővel rendelkezett, rettenthetetlensége átragadt katonáira is. Különösen a székelyek ragaszkodtak hozzá babonás tisztelettel.

A „Bem- iskola” 2015. július 1-jétől a Ceglédi Szakképzési Centrum tagintézményeként folytatja tovább a tevékenységét, ami számos pozitív változást hozott az iskola életében, így például a tanulók nevelése- oktatása mellett a felnőttképzést is beindítottuk.

Büszkék vagyunk arra, hogy tanulóink minden évben szép eredményeket érnek el a szakmai versenyeken.

Ezek közül a legrangosabb a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), melynek célkitűzése a gyakorlatigényes „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmunkás-pályamodell bemutatása és népszerűsítése révén. Mottója: „A jó szakma felér egy diplomával! Kétkezi munkával is csinálhatsz karriert!” A verseny országos döntője a Szakma Sztár Fesztivál a budapesti Hungexpo Vásárközpontban kerül megszervezésre, itt mérhetik össze az ország legjobbjai az elméleti és a gyakorlati tudásukat a háromnapos döntő keretében. A legjobbak versenyeredményeik alapján mentesülnek a teljes szakmai vizsga vagy annak egy részének letétele alól.

Az információs technológia fejlődése lehetővé tette, hogy könnyebb nyomon követni a végzett tanulóink további életét, szakmai sikereit, és bizton állítjuk, hogy szakmájukat szerető, jó szakemberekké válnak.

Lelkiismeretes, elhivatott oktatók várják a Bemben, hogy a tanítványaikat felkészíthessék nemcsak a versenyekre, hanem a legnagyobb kihívást jelentő majdani ÉLETRE is.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy bizakodva nézünk a jövőbe nemcsak azért, mert a szakmunkásképzés területén közel 130 éves tapasztalattal rendelkezünk és az eredményeink magukért beszélnek, hanem azért is, mert az országnak nagy szüksége van az ilyen típusú iskolákra, a kétkezi munka becsületének visszaállításában.


Partnereink

SZC logo

Ceglédi Szakképzési Centrum


Ceglédi SZC Bem József Műszaki Technikum és Szakképző Iskola

2700, Cegléd Jászberényi út 2.

Telefon: +36 53/ 505-350

E-mail: bem@bem-cegled.hu

OM azonosító: 203068-002


2024Ceglédi SZC Bem József Műszaki Technikum és Szakképző Iskola